Sionsstraat 9A

VOORBURG
Huurprijs: € 2.950,- p.m. (21% BTW)

Omschrijving

Algemeen: Het object is gelegen op een goede locatie in het gezellige historische centrum van Voorburg. De Herenstraat kenmerkt zich door diversiteit aan detailhandel en horecagelegenheden, winkels als Only for Men, Diya Tailors, luxe boetieks, mode- en speciaalzaken en diverse restaurants zoals The Fox, The River, Fruits de Mer alsmede supermarkten Hoogvliet en AH to GO zijn hier onder andere reeds gevestigd.

De huidige buitenplaats 'Sionslust' bestaat uit een statig ruim huis met een besloten stadstuin. Het betreft een monument en is samengesteld uit vier bouwdelen: de westvleugel uit de 17e eeuw, de zuidvleugel en de keukenvleugel uit de 18e eeuw en het trappenhuis en enkele aanbouwen uit het begin van de 20e eeuw. Ondanks de verbouwingen in de loop van de tijd is het object nog steeds een voorbeeld van een sober vormgegeven voorname Voorburgse buitenplaats uit de 18e eeuw. Buitenplaats 'Sionslust' werd in 1603 gebouwd door de timmerman Wolphert Thoniszn.

De naam 'Sionslust' kreeg het buiten in 1740. De tuin strekte zich uit tot aan de Vliet maar door de aanleg van de Raadhuisstraat is deze verdwenen. Het buiten, aanvankelijk slechts een begane grond, heeft huisvesting geboden aan diverse prominenten, waarvan de belangrijkste wel was de internationaal beroemde arts Dr. Hendrik van Deventer, die leefde rond 1700. Ook de schout van Voorburg, Mr Johan Anthony Schiefbaan, woonde er in 1795 en 1796. In 1900 werd het pand verkocht aan de Haagse drukker Ten Hagen. Het betreft een gemeentelijk monument.

Bereikbaarheid: Het object is zeer gunstig gelegen nabij het Prins Clausplein (A4, A12, A13) en het openbaar Vervoer (NS station Voorburg).

Adres: Sionsstraat 9A, 2271 CX Voorburg.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Voorburg
Sectie : E
Nummer: 9158
Grootte: 457 m² (gedeeltelijk)

Metrage: Circa 216 m² v.v.o. kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping en circa 15 m² zolder (50% toebedeeld aan huurder).
de oppervlakte is gemeten volgens NEN 2580 .

Parkeren: Op de openbare weg en in de tegenover het pand gelegen gratis parkeergarage Oude Haven (blauwe zone max. 2 uur).

Bestemming: Kantoren.

Opleveringsniveau: De kantoorruimte wordt opgeleverd in huidige staat en is voorzien van onder andere:
* separate entree (via binnentuin);
* sanitaire voorzieningen;
* warmte-/koel installatie (centraal geregeld);
* akoestische plafonds met verlichtingsspots en armaturen;
* wandkabelgoten t.b.v. data-, elektra en telefoon;
* mechanische ventilatie;
* pantry met inbouwapparatuur;
* berging kast;
* garderobe;
* gemeenschappelijke tuin.
Het interieur is ruimtelijk gemoderniseerd waarbij alle nog aanwezige originele details zijn behouden en hersteld.

HUURVOORWAARDEN

Huurprijs: € 2.950,-- per maand te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Huurtermijn: 5 jaar met de mogelijkheid de huurovereenkomst telkens met 5 jaar te verlengen. Kortere huurperiode(n) zijn bespreekbaar.

Opzegtermijn: 12 maanden voor expiratie huurovereenkomst per aangetekend schrijven of bij deurwaardersexploot.

Oplevering: In overleg, op korte termijn mogelijk.

Huurbetaling: Per maand vooruit.

Huurprijsaanpassing: Jaarlijks, zal per huuringangsdatum, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, de huurprijs worden aangepast op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Service-/ en energiekosten: € 840,-- per maand te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting als voorschot te voldoen met naverrekening voor de kosten van onder andere:
* energiekosten (gas/ elektra incl. vastrecht);
* gemeentelijke belastingen en heffingen t.b.v. huurder;
* onderhoud installaties;
* waterverbruik (incl. vastrecht);
* onderhoud buitenterrein incl. groenvoorziening;
* glasbewassing buitenzijde;
* glasverzekering buitengevel;
* 5% beheervergoeding.

Huurovereenkomst: Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) in januari 2015. Van deze huurovereenkomst maken deel uit de algemene bepalingen kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, welke op 17 februari 2015 gedeponeerd zijn bij de griffie van de rechtbank Den Haag en aldaar zijn ingeschreven onder nummer 15/21.

Zekerheidsstelling: Bij ondertekening van de huurovereenkomst, zal huurder een bankgarantie stellen ter grootte van drie maanden huurverplichting te vermeerderen met (eventuele) servicekosten en de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Voorbehoud:
- positief kredietinformatierapport ter beoordeling van verhuurder;
- goedkeuring directie verhuurder.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 2.950,- p.m. (21% BTW)
Servicekosten
€ 840,- p.m.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg, op korte termijn mogelijk.

Bouw

Type
Kantoorruimte
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
voor 1906
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Locatie

Ligging
winkelgebied stadscentrum
Snelweg afrit
1000 m - 1500 m
NS station
1000 m - 1500 m
Bushalte
500 m - 1000 m
Tramhalte
1000 m - 1500 m

Kantoorruimte

Oppervlakte
216 m²
Perceelopp.
457 m²
Verdiepingen
3
Voorzieningen
Kabelgoten, Pantry, Toilet, Mechanische ventilatie
In units vanaf
216
Turn key
nee

Foto's

Sionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9ASionsstraat 9A

Kaart