Leemansplein 486

'S-GRAVENHAGE
Vraagprijs: € 750.000,- v.o.n. (21% BTW), Huurprijs: € 60.000,- p.j. (21% BTW)

Omschrijving

Algemeen: Deze recent nieuwgebouwde multifunctionele bedrijfsruimte met een vrije hoogte van 7 meter is gelegen op de begane grond van het nieuwbouwproject 'Vijverhof'.

Aan de overzijde van het Leeghwaterplein bevinden zich de Megastores (op 150m afstand) met daarin opgenomen tientallen winkels met alle dagelijkse voorzieningen (o.a. Jumbo, Aldi, Blokker, Hema, Intertoys XL, Kruidvat). Eigenaar MRP is bezig met een re-branding en heeft het winkelcentrum omgedoopt tot Galleria. De locatie grenst ook de Haagse Hogeschool, alsmede het ROC Mondriaan en is tevens gesitueerd als looproute tussen de Haagse Hoge School en de nieuwe beoogde geplande entree Megastores.

Bereikbaarheid: De bereikbaarheid is uitstekend. Project Vijverhof ligt aan het Leeghwaterplein in de wijk Laakhaven-Hollands Spoor. Het plein ligt bovenop de parkeergarage Q-Park Laakhaven. Op loop-afstand bevindt zich een tramhalte (tram 1, 16 & 17), bushalte en station Hollands Spoor (200 meter). Uw bezoekers kunnen onder het gebouw parkeren en komen via parkeergarage recht voor de bedrijfsruimte uit.

Adres: Leemansplein 486, 2521 EJ te Den Haag.

Gemeente: 's-Gravenhage
Sectie: AD
Nummer: 4755
Grootte: 198 m²

Eigendomssituatie: Zakelijk recht van erfpacht (eeuwigdurend afgekocht).

Bouwjaar: 2022.

Metrage: Circa 201m² b.v.o. bedrijfsruimte gelegen op de begane grond.

Optioneel is er de mogelijkheid om 150 m² b.v.o. extra entresolvloer in te bouwen.

Vrije hoogte circa 7m
Vloerbelasting maximaal 5 kN/m²

Parkeren (huur): 2 parkeerplaatsen in de onder het plein gelegen parkeergarage (Q-park Laakhavens, circa € 70,- per maand ex btw p.p.).

Frontbreedte: Circa 8,5 meter.

Bestemming: De voor 'gemengd' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
- detailhandel, dienstverlening, sportvoorzieningen, lichte en middelzware horeca uit de Staat van Horeca-categorieën als opgenomen in bijlage 1 van dit plan;
- detailhandel, dienstverlening, lichte en middelzware horeca uit de Staat van Horeca-categorieën als opgenomen in bijlage 1 van dit plan, maatschappelijke voorzieningen, bedrijven behorend tot de categorieën A en B uit de Staat van bedrijven bij functiemenging als opgenomen in bijlage 2 van dit plan.
Onder maatschappelijke voorzieningen wordt begrepen gezondheidszorg, welzijnsvoorzieningen, met uitzondering van onderwijs en kinderopvang, openbare dienstverlening, religie, verenigingsleven en zorg, met dien verstande dat inrichtingen als bedoeld in artikel 1 van het Besluit geluidhinder niet zijn toegestaan.
- maatschappelijk tevens voor gezondheidszorg, verenigingsleven en een buurtcentrum;
- 'kantoor' tevens voor kantoor, maar uitsluitend op de begane grond.

Energielabel: Label volgt zo spoedig mogelijk.

Opleveringsniveau: De bedrijfsruimte wordt in huidige casco opgeleverd, exclusief nutsaansluitingen (stadsverwarming, water, elektra, data). De meters zijn reeds in het pand aanwezig.

HUURVOORWAARDEN

Huurprijs (exclusief entresolvloer): € 49.500,- per jaar te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Huurprijs (inclusief entresolvloer): € 60.000,- per jaar te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Huurtermijn: 10 (tien) jaar met de mogelijkheid de huurovereenkomst telkens met 5 (vijf) jaar te verlengen.

Opzegtermijn: 12 (twaalf) maanden voor expiratie huurovereenkomst per aangetekend schrijven of bij deurwaardersexploot.

Oplevering: Per direct mogelijk.

Huurbetaling: Per maand vooruit.

Huurprijsaanpassing: Jaarlijks, zal per huuringangsdatum, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, de huurprijs worden aangepast op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Service- en energiekosten: Het gehuurde is geheel zelfstandig en geen bijkomende leveringen en/ of diensten door of vanwege verhuurder zijn van toepassing. Huurder is zelf verantwoordelijk voor aansluiting energie, (glas)verzekering(en) en glasbewassing puien.

Huurovereenkomst: Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) in januari 2015. Van deze huurovereenkomst maken deel uit de algemene bepalingen kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, welke op 17 februari 2015 gedeponeerd zijn bij de griffie van de rechtbank Den Haag en aldaar zijn ingeschreven onder nummer 15/21, aangevuld met project specifieke voorwaarden.

Zekerheidsstelling: Bij ondertekening van de huurovereenkomst, zal huurder een waarborgsom stellen ter grootte van drie maanden huurverplichting te vermeerderen met (eventuele) servicekosten en de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Voorbehoud:
- positief kredietinformatierapport ter beoordeling van verhuurder;
- toetsing/ screening Wwft;
- definitieve goedkeuring directie verhuurder.

KOOPVOORWAARDEN

Vraagprijs: € 750.000,- v.o.n. te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting (incl. mogelijkheid om circa 150m² entresolvloer te realiseren, totaal derhalve alsdan circa 350m²).

Transportdatum: In overleg, op korte termijn mogelijk.

Koopovereenkomst: NVM BOG koopakte, aangevuld met project en vanuit verkoper specifieke voorwaarden.

Zekerheidsstelling: Bij ondertekening van de koopovereenkomst zal koper ter meerdere zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen een waarborgsom ter grootte van 10 % van de koopsom voldoen op rekening van de notaris.

Notaris: Nader door koper te bepalen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 750.000,- v.o.n. (21% BTW)
Huurprijs
€ 60.000,- p.j. (21% BTW)
Status
beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Type
Winkelruimte
Soort bouw
nieuwbouw
Bouwjaar
2022
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend

Locatie

Ligging
wijkwinkelcentrum, woonwijk
NS station
1000 m - 1500 m
Bushalte
< 500 m
Tramhalte
< 500 m

Winkelruimte

Oppervlakte
351 m²
Verkoopvloeropp.
351 m²
Perceelopp.
198 m²
In units vanaf
351
Front breedte
850 cm
Verdiepingen
1
Welstandsklasse
A2
Branche beperking
ja
Horeca toegestaan
ja
Overname personeel
nee

Parkeren

Overdekt
2
Prijs overdekt
€ 70,-

Foto's

Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486Leemansplein 486

Kaart