Dorpsstraat 14

ZOETERMEER
Vraagprijs: € 750.000,- k.k., Huurprijs: € 2.750,- p.m. (21% BTW)

Omschrijving

OPEN VRIJE INLOOP KIJKDAGEN op vrijdag 24 maart a.s. en zaterdag 25 maart a.s. van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Algemeen: Het historisch karakteristieke vrijstaande gebouw is gelegen midden in het aantrekkelijke en sfeervolle woon-/ winkelgebied van de Dorpsstraat in het historische hart van Zoetermeer. Via de Nicolaasbrug bent u binnen 5 minuten in het winkelcentrum Stadshart/ Stadhuis.

Bereikbaarheid: De Dorpsstraat is zowel per auto, fiets en openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Adres: Dorpsstraat 14, 2712 AK te Zoetermeer.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Zoetermeer
Sectie: C
Nummer: 4491
Grootte: 240 m² (eigen grond)

Bouwjaar: Omstreeks 1891.

Metrage: Circa 212 m² v.v.o. kantoor-/ praktijkruimte verdeeld over de begane grond, eerste verdieping en tweede (bergzolder) verdieping.

Parkeren: Circa 4 parkeerplaatsen gelegen op eigen terrein. Tevens zijn er ruime parkeervoorzieningen aan het Nicolaasplein (blauwe zone, eerste 3 uur gratis).

De Dorpsstraat kan vanaf 6.00 uur tot 11.00 uur vanaf het kruispunt Delftsewallen - Leidsewallen via de automatisch neergelaten pollers ingereden worden.

Opleveringsniveau: Het object wordt opgeleverd in huidige staat en is onder andere voorzien van:
- entree met balie;
- brand-/ noodverlichting en buitenbrandtrap 1e verdieping;
- vluchtwegsignalering;
- brand-/ inbraaksysteem;
- keuken op de begane grond v.v. koelkast, vaatwasser, magnetron en elektrische boiler;
- pantry op de 1e verdieping v.v. elektrische boiler en koelkast;
- toilet op begane grond en 1e verdieping v.v. ventilatiesysteem;
- trapkast op de begane grond;
- serverrruimte incl. bekabeling;
- kabelgoten v.v. databekabeling en contactpunten;
- systeemplafond v.v. LED- inbouw verlichting;
- schilderijenrails;
- airconditioning;
- c.v. - installatie met radiatoren;
- zonnepanelen;
- bestaande vloerbedekking (deels tapijt/ marmoleum);
- geïsoleerde beglazing;
- flinke zolder bereikbaar middels vlizotrap;
- te openen ramen;
- thans aanwezige vloerbedekking en raambekleding (eenmalige verstrekking);
- zonwering (screens) aan de voor- en zijgevel;
- energielabel A+.

Bestemming: Het object heeft de bestemming Centrum- 3 en is geschikt voor onder andere kantoor, zakelijke dienstverlening, praktijkruimte, medische doeleinden eventueel met dienstwoning. Ook woonbestemming volgens bestemming Centrum -3 van het bestemmingsplan 2e partiële herziening Stadscentrum/ Dorpsstraat met verplichting 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

KOOPVOORWAARDEN

Vraagprijs: € 750.000,-- k.k. (zonder te vermeerderen met BTW).

Transportdatum: In overleg, op korte termijn mogelijk.

Koopovereenkomst: NVM BOG koopakte.

Overige voorwaarden koopovereenkomst: Verkoper zal koper en zijn adviseur(s) in de gelegenheid stellen een due dilligence onderzoek uit te laten voeren. In dit kader zal verkoper koper onbeperkte toegang verlenen tot het verkochte. Koper zal het verkochte op de transportdatum in alle opzichten op basis van het uitgangspunt "as is where is" aanvaarden, waaronder onder meer wordt bedoeld de juridische, technische, milieukundige en feitelijke toestand waarin het verkochte zich bevindt waarbij verkoper géén garanties verstrekt. Het verkochte is omstreeks 1920 gebouwd. Hierdoor liggen de eisen die men mag stellen aan de bouwkwaliteit aanzienlijk lager dan de eisen die tegenwoordig dienen te worden gesteld aan vergelijkbare nieuwe objecten.

Verkoper staat niet in voor (ouderdoms-)gebreken aan het verkochte (zoals bijvoorbeeld fundering, trappen, centrale verwarming, leidingen van elektra, water, gas, riolering, vloeren gevels, muren, en dergelijke), alsmede slijtage. Verkoper heeft koper in de gelegenheid gesteld een technisch/ bouwkundige inspectie uit te voeren.

Ouderdomsclausule/asbestclausule en niet zelf-bewoningsclausule zijn van toepassing.

Zekerheidsstelling: Bij ondertekening van de koopovereenkomst zal koper ter meerdere zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen een waarborgsom ter grootte van 10 % van de koopsom voldoen op rekening van de notaris.

Notaris: Nader door koper te bepalen.


HUURVOORWAARDEN

Huurprijs: € 2.750,-- per maand te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Huurtermijn: 5 (vijf) jaar met de mogelijkheid om de huurovereenkomst met 5 (vijf) jaar te verlengen. Kortere huurtermijnen zijn bespreekbaar.

Opzegtermijn: 12 (twaalf) maanden voor expiratie huurovereenkomst per aangetekend schrijven of bij de deurwaardersexploot.

Oplevering: In overleg, op korte termijn mogelijk.

Huurbetaling: Per maand vooruit.

Jaarlijks, zal per huuringangsdatum, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, de huurprijs worden aangepast op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Service- en energiekosten: Het gehuurde is geheel zelfstandig derhalve zijn geen leveringen of diensten door of vanwege verhuurder van toepassing. Huurder dient zelf zorg te dragen voor de aanvraag en levering van gas, water en elektra.

Huurovereenkomst: Standaard huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, vastgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) in september 2012. Van deze huurovereenkomst maken deel uit de algemene bepalingen winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, welke op 2 oktober 2012 gedeponeerd zijn bij de griffie van de rechtbank Den Haag en aldaar zijn ingeschreven onder nummer 58-2012.

Zekerheidsstelling: Bij ondertekening van de huurovereenkomst, zal huurder een bankgarantie stellen ter grootte van drie maanden huurverplichting te vermeerderen met (eventuele) servicekosten en de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Voorbehoud:
- positief kredietinformatierapport ter beoordeling van verhuurder;
- goedkeuring directie verhuurder.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 750.000,- k.k.
Huurprijs
€ 2.750,- p.m. (21% BTW)
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg, op korte termijn mogelijk.

Bouw

Type
Kantoorruimte
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1891
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Energielabel
A+

Locatie

Ligging
winkelgebied stadscentrum
Snelweg afrit
500 m - 1000 m
Bushalte
< 500 m
Tramhalte
500 m - 1000 m

Kantoorruimte

Oppervlakte
212 m²
Perceelopp.
240 m²
Verdiepingen
3
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, Kabelgoten, Kamerindeling, Pantry, Systeemplafond, Te openen ramen, Toilet, Verwarming, Airco, Mechanische ventilatie
In units vanaf
212
Turn key
nee

Parkeren

Niet overdekt
4

Foto's

Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14Dorpsstraat 14

Kaart